Web Analytics Made Easy - Statcounter

تارنمای خبری سی ان ان روز چهارشنبه به مناسبت هفتاد و چهارمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما  درمقاله ای تحت عنوان "چرا آمریکا بمب اتمی بر هیروشیما افکند" به زوایای مختلف این اقدام که پیامد آن 70 هزار کشته در نخستین انفجار و 70 هزار قربانی دیگر پس از  آن به دنبال داشت، پرداخت.

تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی دراین خصوص نوشت: دانشمندان آمریکایی که بر روی پروژه "منهتن" کار می کردند، درماه جولای 1945 و پس از تسلیم آلمان نازی در ماه مه همان سال، موفق به آزمایش بمب اتمی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این گزارش، "هنری ترومن"رئیس جمهور وقت آمریکا با تشکیل کمیته ای از مشاوران به ریاست "هنری استیمسون" (Henry Stimson) وزیرجنگ، از آنها خواست تا استفاده از بمب اتمی علیه ژاپن را بسنجند.

"سام روشای"(Sam Rushay) مسئول بایگانی "کتابخانه  هری ترومن" دراین خصوص به سی ان ان گفت: در آن زمان اجماعی گسترده در حمایت از انجام چنین حمله ای به ژاپن در میان اعضای این کمیته وجود داشت و استیمسون بسیار مصر در به کار بردن این بمب بود.

در همین حال "چارلز میر"(Charles Maier) استاد تاریخ از دانشگاه هاروارد نیز به این شبکه خبری گفت: در حالی که برای ترومن اتخاذ تصمیم دیگری نیز  ممکن بود، اما برای وی توجیه کردن افکار عمومی آمریکا از اینکه با داشتن چنین سلاحی، جنگ را طولانی تر کرده است، دشوار می نمود.

میر که رشته"جنگ جهانی دوم" را در این دانشگاه تدریس می کند،گفت: در آن زمان ژاپن آماده تسلیم بدون شرط نبود و نمایش قدرت این سلاح  که از سوی بسیاری از دانشمندان از جمله "جان مک کلوی" (John McCloy) معاون وزیرجنگ مورد موافقت قرار گرفت، این نگرانی را به دنبال داشت  که این مساله کار را تمام نکند.

این استاد تاریخ دانشگاه هاروارد افزود:در آنموقع ترومن و  مشاوران نظامی وی بیم آن را داشتند که  یک حمله نظامی به (خاک) ژاپن بسیار گزاف تمام شود، چرا که تجربه حمله به دو  منطقه "آیوا جیما" (Iwo Jima)  و "اوکیناوا" با توجه به آنکه نیروی دریایی و هوایی ژاپن نابوده شده بود، از بابت تلفات برای نظامیان آمریکا بسیار سنگین تمام شد.

در همین حال مسئول کتابخانه هری ترومن نیز گفت: این باور در میان طراحان نظامی آمریکایی وجود داشت که ژاپنی ها تا آخرین نفر خواهند جنگید.

وی به این شبکه خبری گفت که در آن زمان هیروشیما یکی از چهار هدف بالقوه برای فرو افکندن بمب اتمی بود وترومن تصمیم در انتخاب این هدف را به  فرماندهان نظامی خود واگذار کرد، هیروشیما  بدان جهت انتخاب شد که  دارای اهمیت نظامی بود.

سی ان ان نوشت: بمباران هیروشیما و ناکازاکی رخ داد و آمریکا بعنوان تنها کشوری درجهان باقی ماند که از سلاح هسته ای در یک جنگ استفاده کرد.

تارنمای این شبکه خبری آمریکایی افزود: نتیجه این بمباران اتمی (هیروشیما) کشته شدن حداقل 70 هزار نفر درنخستین انفجار بود و حدود 70 هزار نفر دیگر نیز بر اثر تاثیرات رادیو اکتیو ناشی ازاین انفجار جان باختند، تلفات این انفجار تا  پنج سال بعد از آن ادامه داشت و قربانیان آن به 200هزار نفر رسید.

آمریکا در مورخ 9 اوت 1945 (18 مرداد 1324) بمب دوم را بر روی شهر ناکازاکی فرو افکند که منجر به کشته شدن 80 هزار نفر شد.

بعدها "شورای شهر هیروشیما" قطعنامه ای دراین زمینه به تصویب رساند که در آن شخص ترومن را به دلیل سرباز زدن از اظهار ندامت در به کار بردن بمب اتمی  محکوم کرد.

ترومن نیز درپاسخ به این قطعنامه درنامه ای ضمن اشاره به آن که وی چندان تحت تاثیر این قطعنامه قرار نگرفته است، چنین نتیجه گیری کرد که قربانی کردن دو شهر هیروشیما و ناکازاکی دراین جنگ برای چشم انداز سعادت هردو کشور ژاپن و آمریکا و متحدان آن لازم و ضروری بود.

سی ان ان افزود:بنابر نظرسنجی های که درمورد کابرد سلاح اتمی علیه ژاپن صورت گرفته و با وجود  گذشت بیش از هفت دهه از این واقعه، اکثر افکار عمومی آمریکا همچنان از این اقدام حمایت می کنند.

موسسات نظرسنجی همچون گالوپ و  پیو دراین زمینه در چند نوبت از افکار عمومی آمریکا دست به نظرسنجی زده اند، گالوپ در سال 1945 و بلافاصله پس از این بمباران نظرسنجی به عمل آورد که در آن 85 درصد آمریکایی ها  تصمیم ترومن در حمله اتمی به ژاپن  را مورد تایید قراردادند.

سی ان ان در پایان نوشت:بنابرآخرین نظرسنجی که در سال 2015 میلادی توسط موسسه پیو به عمل آمد، همچنان اکثر آمریکایی های ،56درصد، به کار بردن سلاح اتمی علیه ژاپن را محق دانسته اند.

بمباران اتمی دو شهر ناکازاکی و هیروشیما توسط آمریکا با  کسب رضایت انگلیس و بنابر توافق "کبک" (Quebec Agreement) صورت گرفت.

توافق کبک که بین انگلیس و آمریکا بود در  اوت سال 1943 بین "فرانکلین روزولت" رئیس جمهوری وقت آمریکا و وینستون چرچیل نخست وزیر آنزمان انگلیس به  امضا رسید، به موجب این توافق دو طرف چارچوبی درزمینه  هماهنگی و توسعه علوم و مهندسی مرتبط به انرژی اتمی بخصوص تسلیحات هسته ای را ترسیم کردند.اروپام **1302**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۶۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران

به گزارش جام جم آنلاین، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در آئین اختتامیه همایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که عصر امروز در اصفهان برگزار شد، گفت: خداوند را باید شاکر باشیم که با دوراندیشی فوق العاده، حکیمانه، مستمر، پایدار و بدون توقف مقام معظم رهبری، توسعه علمی فناوری کشور به عنوان یک نعمت بزرگ برای این ملت وجود دارد و تاکید ایشان در حوزه‌های نوین و فناوری هسته‌ای به ویژه، برای کشور یک فرصت بی‌نظیر به خصوص برای اهل تحقیق و پژوهش است.

وی افزود: در ۲۱ خرداد سال گذشته که خدمت ایشان شرفیاب شدیم، رهبر انقلاب فرمودند: صنعت هسته‌ای برای کشور آبرو است و در سطح بین‌المللی نیز برای جمهوری اسلامی ایران اعتبار بین المللی است.

معاون‌رییس جمهور تصریح کرد: چرخه نوآوری، چرخه‌ای است که شما در آن می‌توانید ایده را به محصول تبدیل کنید. وقتی قدرت تغییر ایده به محصول را دارید می‌توانید در کیفیت زندگی مردم جامعه خودتان تأثیرگذار باشید و قادر هستید که بنیان‌های اقتصاد ملی را مستحکم کنید. قادر هستید که به معنای واقعی کلمه زنجیره ارزش را بر پایه علم و دانش تقویت کنید و به معنای حقیقی کلمه اقتصاد دانش بنیان به وجود آورید.

وی افزود: اقتصاد دانش بنیان تراوش و جوشش و تلاش و فعالیت‌های علمی بدون توقف است که همواره زایش فناوری دارد و فناوری را می‌تواند به سیستم و سامانه تبدیل کند و ارزش آفرینی اجتماعی و اقتصادی آن را مردم شاهد باشند.

اسلامی‌گفت: این مسیری است که مقام معظم رهبری به برکت انقلاب و آرمان‌های شهدا برای مردم ایران ایجاد کردند و سازمان انرژی اتمی یکی از ثمرات این نگاه و این تفکر و راهبرد در عرصه ملی است. باید این را قدر بدانیم و تلاش خودمان را بی‌وقفه گسترش دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در این شرایطی که مشاهده می‌کنید با مخالفت‌ها، مزاحمت‌ها، تحریم‌ها، تخریب، ترور، عملیات خرابکاری صنعتی همواره دشمنان ما که این دشمن فرضی نیستند و یک واقعیت انکارناپذیر هستند، بتواند مسیر ما را ناهموار کنند که به موفقیت و نتیجه نرسیم و اگر می‌خوایم به نتیجه برسیم با مسدود کردن مسیرهای دستیابی ما پرهزینه باشد و ما از تحقق پیشرفت خودمان ناتوان باشیم.

وی افزود: شعار آمریکایی‌ها که سردمدار نظام سلطه هستند، پیشتازی برای پیشوایی است. در منافع ملی آن‌ها قید شده است که جغرافیا ندارد و جغرافیای آنان نامحدود و به معنای کل جهان است.

اسلامی گفت: پرچمداری برای پیشوایی محور اساسی قدرت‌سازی و فناوری‌های ثروت ساز است. فناوری قدرت ساز و ثروت ساز است که آقایی و سروری می‌آورد. ذخایر زیرزمینی در یک دوره می‌توانست قدرت ساز باشد؛ امروز قدرت در این عناصر تعریف شده است و برای این جنگ صورت می‌گیرد. از همه ابزارها نیز استفاده می‌شود برای اینکه رقیبی باقی نماند. منطق آنان قلم کردن پاها و خلع سلاح است و ابزارش نیز تحریم است.

وی در ادامه گفت: نظام بین الملل تحت سلطه آنها است. استانداردهای دوگانه نیز وجود دارد که از حقایق امروز جهان ما است.

دیگر خبرها

  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران
  • ادعای مقام آمریکایی علیه ایران | لوید آستین: ارسال تسلیحات به اسرائیل متوقف شد
  • اکثر دموکرات های آمریکا معتقدند اسرائیل در حال نسل‌کشی است
  • شانس بالای ایران برای تصاحب مدال‌های طلای آمریکا و ژاپن
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • روسیه دو تبعه آمریکایی را بازداشت کرد
  • نامه تهدیدآمیز 12 سناتور آمریکایی به دیوان بین المللی کیفری/ به مقامات اسرائیل گیر بدهید خدمت تان می رسیم!
  • ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • اِشویانتک؛ همچنان بهترین تنیسور زن جهان